Skip to content

Ongeveer een week geleden

October 12, 2012

Het wordt tijd

dat ik een begin ga maken met het verslag voor onze aankomende trip naar Florida, want die begint volgende week al.

De voorbereidingen zijn al weer bijna een jaar (vliegtickets, villa) in gang, dus mag het zo langzamerhand wel. Niet dat er heel veel nieuws is ten opzichte van andere jaren, behalve misschien dat we weer eens met z’n tweeën gaan, dus zonder gezelschap, althans niet vanuit Europa. Onze Amerikaanse vriend komt nog wel een paar dagen vanuit Georgia logeren. En het wordt weer een korte vakantie.

Hadden we ons een paar jaar geleden zo voorgenomen om geen korte vakanties meer over de plas te doen, en ook in Oktober gewoon 2 weken te gaan, deze keer zijn het “maar” 8 dagen. Wel is het bezoek 3 aan de USA dit jaar, en dat is ook gelijk de reden van de korte stop. De snipperdagenkaart van Marion is niet van elastiek en zelf wordt ik ook geacht af en toe in mijn winkeltje te zijn, dat vinden de klanten wel net zo prettig. En die betalen tenslotte de vakantie

Maar er is ook goed nieuws. Door de speurtocht naar de goedkoopste overtocht die aan onze wensen voldeed, vliegen we deze keer vanaf een buitenlands vliegveld genaamd Zaventem, gelegen in het Bourgondische België, nabij Brussel. Inclusief overnachting en parkeer/wasplek van oom Gerrit & tante Toos waren we ruim goedkoper uit dan bij vertrekken vanuit ons eigen Schiphol.

En om van de nood een extra deugd te maken gaan we dus Vrijdag de 12e op tijd van huis om een extra dagje buitenlandse vakantie te pakken en o.a het gerenoveerde Atomium als eerste attractie van deze reis eens te bezoeken.

De volgende dag schepen we in bij, voor ons oude bekenden, Delta Airlines, die ons, in Comfortabele stoelen, naar Atlanta zal brengen, en 2x 1 ½ uur later met dezelfde vlucht (DL81, dus eigenlijk rechtstreeks ) af zal leveren in Orlando.

Daar staat al een kiosk (1 van de nu 17) op ons te wachten, die ons ook waarschijnlijk deze keer niet zal helpen aan de papieren voor de FFAR, die aan de overzijde in de garage geparkeerd staat. Maar we doen weer een poging, en anders is er, buiten de rij voor de balie (als die er is), nog een alternatief; met de Save-Time reservering gewoon doorlopen naar de parkeergarage, een auto in jouw klasse uit de rij pakken, en bij de slagboom de boel afwerken. Dat heeft, zo las ik, een forummer van de DIBB al een paar keer met succes gedaan.

Alleen staan de Fullsize SUV’s zelden in de rij, maar, of bij het kantoor van de stationmanager, of ze worden voor je gehaald. Dat wordt dus een gok, die ik liever niet neem. Maar misschien verander ik nog van gedachten……

Ook deze trip verblijven we weer in de Orlando Sun Villa van Joanne Cook, dus als de transponder aan het raam geplakt is gaan we via de 417 richting Publix en na inname van boodschappen en liquor is de volgende stop Lindfields, waar we rond 8 uur, met onze eigen sleutel, de voordeur van “ons” huis hopen te openen.

Wat er verder deze vakantie staat te gebeuren is allemaal nog optioneel. We gaan zeker nog een dag (of twee) richting Daytona Beach voor Biketoberfest, maar de rest wordt een verrassing. Oké, outlets en malls zijn een vast gegeven, en met name de Apple Store in de Florida Mall moet een bezoek hebben, want ik wil de IPhone 5 wel even “voelen”.

Ons boodschappenlijstje past op een vloeitje deze keer; ieder een spijkerbroek(LEE/Wrangler), Centrum vitaminepillen (scheelt 50%) en McCormick Black Pepper, en dat is het. Maar de geschiedenis leert dat we de vrije importlimiet wel weer zullen overschrijden als we op de terugweg zijn.

Tot zo ver deze proloog, al zal het daar ook deze keer wel niet bij blijven, want ik moet toch iedere dag mijn verhaaltje kwijt

From → Day by Day

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: